Вртић “Бошко Буха”

Вртић “Бошко Буха“ се налази у улици Јастребачка бр.1 у непосредној близини Основне школе „Радоје Домановић“. Вртић има велико пространо двориште са доста зеленила, травнатим и бетонским површинама, справама за игру и фискултуру. У непосредној близини вртића протиче Врањска река.

Вртић „Бошко Буха “ се налази на месту које обухвата насеља: Доње Врање, Асамбаир,села Ћуковац, Суви До, Палестина , Златокоп, а наше услуге користе родитељи и деца из насеља Ледена стена , центра града.  У склопу вртића  „Бошко Буха“ су и села : Павловац, Нерадовац, Ратаје, Александровац, Жапско.

Вртић „ Бошко Буха “ је добро опремљен и испуњава све услове за боравак предшколске деце од једне до седам година. Деца су смештена у (9) девет група целодневног боравка и једне (1) групе четворочасовног припремног предшколског  програма  . Групе на селу (4) су опремљене свим средствима за рад. Све су физички одвојене од школа осим Павловца, где деца бораве у оквиру школске зграде у радној соби опремљеној за потребе деце предшколског узраста.

Унутрашњост и спољашњост вртића је функционална и одговара свим узрастима деце распоређених у адекватним просторијама Све групе бораве у опремљеним радним собама, у  приземном делу деца млађег узраста док су на спрату старија деца. Двориште вртића је лепо уређено тако да се деца у њему лепо осећају и радо бораве и играју се.. Вртић одише лепотом, топлином и пружа задовољство деци и особљу.

Вртић се отвара у 5:30 када долази и дежурни васпитач и тада креће пријем деце који траје до 8:00 сати. Деца у вртићу бораве до 16:00 сати, али родитељи којима је потребан продужени боравак  децу могу да преузму од  дежурног васпитача који брине о њима до 17:30 ч. Сви смо у вртићу једна велика породица и тако функционишемо. Будите и ви део наше породице… Ту смо за сва ваша питања, сугестије и предлоге…

Васпитач-руководилац вртића –Тања Алексић, тел. 064/8310476

Медицинска сестра на превентивној здравственој заштити: Весна Китановић, тел. 064/8310484

Вртић „Бошко Буха“, ул. Јастребачка број 1, Тел. 017/ 423-968

e-mail: vrtic.boskobuha@gmail.com