Вртић “Наше дете”

Вртић ,,Наше дете“ је наменски грађени објекат за потребе предшколског васпитања и образовања. Радно време вртића је од 5:30 до 23:00 часова.

Вртић има 4 групе јасленог узраста, 9 група вртића, 3 групе ППП у целодневном, 1 групу ППП у четворочасовном трајању , 4 групе ППП у селима, Tребешиње, Златокоп, Тибужде-Барелић и Буштрање, као  и болничку групу.

 Оно што је карактеристично за Вртић ,,Наше дете“ је друга смена у којој је организован рад у другој смени од 11:00 часова до 23:00, као и болничка група као специјализовани облик рада у просторијама Дечјег одељења Болнице у Врању. У склопу Вртића ,,Наше дете“ од 1997.године ради зубна ординација, која придаје значај осамостаљивању деце и савладавању страха од зубара и поправке зуба.

У Вртићу ,,Наше дете“, организован је рад дефектолога-васпитача као и логопеда, који по свом личном плану раде са децом из свих вртића. Вртић ,,Наше дете“ као заједница деце и одраслих, подржава, сарадњу и позитивну међузависност, уважавање посвећености и иницијативу, истраживање, експериментисање, различитост, припадност, персонализованост, зачудност. Вртић гради партнерство са породицом кроз узајамно поверење и поштовање.

Налази се у близини спортског центра а и сам има велику површину дворишта и зеленила,са справама и реквизитима који су прилагођени узрасту деце, тако да све то обезбеђује рад у мирном и пријатном окружењу.Велики број стабала у дворишту, током летњих месеци пружа предивну хладовину,  па деца већи део дана проводе напољу.

Брига о деци је наша заједничка брига. Здраво и сретно одрастање Вашег детета добрим делом зависи од међусобне повезаности родитеља и вртића. Ту смо за сва ваша питања, сугестије и предлоге…

     Вртић „Наше дете“ , улица Милунке Савић број 10

     Тел. 017 421 134

       017 420 007

vrticnasedetevranje@gmail.com

 Васпитач-руководилац вртића Лидија Петковић, васпитач, тел. 064/8310473

Мед. сестра на превентивној здравственој заштити: Смиља Антанасијевић, тел: 064/8214339