Новости

Дечји фестивал “Време радости”

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић отворио је 4. по реду дечји фестивал ,,Време радости” у Градском парку у Врању, истичући је парк најлепше место у граду због дечије граје и смеха. ,,Детињство је најлепше животно доба, доба чисте радости. Одатле све почиње, оно је темељ за даље кораке и период којег се сећамо целог живота. Због тога је веома важно да буде што веселије, безбрижније и испуњено осмехом сваки дан. У детињству је важно развијати креативност и учити децу правим вредностима јер то је једини прави пут.

Децу треба волети и чувати и о њима се бринути, али их и правилно васпитавати. Вртићи су место одакле све почиње, ту се и склапају и прва пријатељства и настају прве успомене. Надоградња и даљи развој наставља се у школи, али ипак је породица најважнија за свако дете, јер она је кров и темељ сваког друштва. Управо зато, на данашњи дан-Међународни дан породице организујемо дечји фестивал ”, рекао је градоначелник.

Фестивал је настављен музичко-сценским наступом ,,Пчела и цвет”, деце Вртића ,,Бошко Буха”. Након тога, на сцени је наступио хор Музичке школе ,,Стеван Мокрањац” и изведене интерактивне представе ,,Било једном у једној бајци” малишана вртића ,,Чаролија” и ,,Хајде са мном да се играш” деце Вртића ,,Звончица”.
Организатори фестивала су Град Врање, Туристичка организација и ПУ ,,Наше дете”.

Повезано…