Новости

Дечија недеља 2023.

Ретроспектива Дечије недеље 2023.

ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ 

     Предшколска Установа „Наше дете“ је и и ове године обележила је  Дечју недељу у периоду од 2. до 6. октобра 2023.године.

    Преглед реализованоих активности:

1.ДАН – ОТВАРАЊЕ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ   – понедељак 2. октобар

 Дан за дечја права  – Јавна и медијска промоција  Дечје недеље 2023.

У циљу упознавања деце и родитеља  са Конвенцијом о правима детета и са Програмом обележавања Дечје недеље на нивоу Установе у свим вртићима релизоване су  активности  посвећене Конвенцији о дечјим правима.

2.ДАН – МОСТОВИ МЕЂУ ГЕНЕРАЦИЈАМА– уторак, 3. октобар

      Традиционалне игре, позоришна представа

ЦиљПодсећање на вредност игара са вршњацима, родитељима, бакама и декама., развијање интересовања за позоришну уметност

3.ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА – среда, 4. октобар

Промоција стваралаштва за децу – у сваком вртићу одиграна је представа за децу “Цеца Переца”, изложбе сликовница и играчака

4.ДАН – ON-LINE КАМПАЊА -ЖЕЛИМ ДА РАЗУМЕШ  –  четвртак, 5.октобар

 ЦиљПриближити одраслима дечију перспективу са циљем да се родитељи присете свог детињства, својих жеља; разумевање и поштовање потреба деце.

5. ДАН – ДЕЦА И СПОРТ – спортске активности, посета представника локалне самоуправе Вртићу „Пчелица“  –  петак, 6. октобар

 У оквиру “Дечије недеље” представници локалне самоуправе – заменица градоначелника Зорица Јовић и већник за спорт Ненад Ђорђевић,  обишли су  малишане  у  Вртићу ” Пчелица”.  У пријатној атмосфери и дружењу са децом, представници локалне самоуправе  имали су прилику да дају одговаре на многобројна дечија питања, али и да се упознају са жељама и потребама деце, уз обећање да ће изаћи у сусрет  жељама наших малишана.

Циљ:Подстицање  здравог начина живљења и одрастања,  развијање и неговање  спортског духа, дружење, потребу за рекреацијом и боравак на свежем ваздуху у чистој средини.

Повезано…