Заменица градоначелника Зорица Јовић и директорица Предшколске установе "Наше дете" Весна Џикић, отвориле су Еко-парк у Вртићу ,,Чаролија’’. Реч је о простору у дворишту вртића који је оплемењен  новим садржајима за игру деце направљеним искључиво од природног и рециклираног материјала. Иницијатива за изградњу Еко парка потекла је од Комесеријата за избеглице и миграције (КИРС) и Међународне организације за миграције (ИОМ), јер је до сада 15 детета из мигрантске популације, смештених у Прихватном центру у Врању, имало прилику да борави у Вртићу ,,Чаролија''. ,,Боравећи у вртићу деца су добила прилику да се укључе у формално образовање, да се повежу са својим вршњацима из Врања, да савладају језичке баријере и културолошке препреке, да стекну нека знања и вештине која ће им бити неопходна за живот и сналажење у савременом друштву'', рекла је Милица Јовановић Анђелковић, регионална координаторка мобилног тима ИОМ - а на југу Србије. 

     На свечаности поводом отварања првог Еко парка у Врању говориле су и Јелена Рибић, из ИОМ- а, Ивана Милановић из КИРС –а, као и Весна Џикић директорица предшколске установе и Драгана Јовановић, главна васпитачица Вртића ,,Чаролија.

     У Еко-парку су засађене и саднице тује које ће подсећати на солидарност и моћ заједништва. 

Награде и признања

award image

ПУ “Наше дете“ Врање, добитник је „Светосавске награде„ Министарства просвете, науке и технолошког развоја за изузетан допринос развоју образовања у 2017. години.