- ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ - 

     Предшколска Установа „Наше дете“ је и и ове године обележила је  Дечју недељу у периоду од 4. до 8. октобра 2021.године.

    Преглед реализованоих активности:

  1. ДАН - ОТВАРАЊЕ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ   – понедељак 4. октобар

- Дан за дечја права  – Јавна и медијска промоција  Дечје недеље 2021.

У циљу упознавања деце и родитеља  са Конвенцијом о правима детета и са Програмом обележавања Дечје недеље на нивоу Установе у свим вртићима релизоване су  активности  посвећене Конвенцији о дечјим правима.

 

2.ДАН – МОСТОВИ МЕЂУ ГЕНЕРАЦИЈАМА

      Традиционалне игре – уторак, 5. октобар

ЦиљПодсећање на вредност игара са вршњацима, родитељима, бакама и декама.

 

3.ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА – среда, 6. октобар

     Посета представника локалне самоуправе Вртићу „Звончица“  

 У оквиру "Дечије недеље" представници локалне самоуправе – заменица градоначелника Зорица Јовић и већник за спорт Ненад Ђорђевић,  обишли су  малишане  у  Вртићу " Звончица".  У пријатној атмосфери и дружењу са децом, представници локалне самоуправе  имали су прилику да дају одговаре на многобројна дечија питања, али и да се упознају са жељама и потребама деце, уз обећање да ће изаћи у сусрет  жељама наших малишана.

 

Промоција стваралаштва за децу – у сваком вртићу одиграна је представа за децу "Пипи Дуга Чарапа".

 

4.ДАН - ON-LINE КАМПАЊА -ЖЕЛИМ ДА РАЗУМЕШ  –  четвртак, 7.октобар

 Циљ: Приближити одраслима дечију перспективу са циљем да се родитељи присете свог детињства, својих жеља; разумевање и поштовање потреба деце.

5. ДАН – ДЕЦА И СПОРТ – спортске активности –  петак, 8. октобар

 Циљ:Подстицање  здравог начина живљења и одрастања,  развијање и неговање  спортског духа, дружење, потребу за рекреацијом и боравак на свежем ваздуху у чистој средини.

 

Награде и признања

award image

ПУ “Наше дете“ Врање, добитник је „Светосавске награде„ Министарства просвете, науке и технолошког развоја за изузетан допринос развоју образовања у 2017. години.