У централној кухињи припрема се храна за децу целодневног и полудневног боравка свих вртића у граду, док вртић у Врањској Бањи има своју кухињу.
Промоција „Здраве хране“ и активности на унапређивању исхране су такође саставни део рада централне кухиње.
Одвијање процеса припремања хране у здравствено-безбедоносном смислу је под сталним надзором инспекција.
Установа је са ЗЗЈЗ у Врању склопила уговор о контроли хигијенског стања и микробиолошке исправности хране и намирница.
Једном месечно ЗЗЈЗ У Врању врши узорковање хране и узима брисевеса руку и посуђа (прибора) из свих кухиња предшколске установе, као и узорке хране и намирница.
У централној и дистрибутувним кухињама имплементиран је HACCP систем (обезбеђивање здравствено безбедног производа намењеног деци).
У кухињи се дневно припреми и дистрибуира око 3800 оброка за децу целодневног боравка и око 300 оброка за децу полудневног боравка.
Такође у централној кухињи се припремају оброци за децу која су због здравственог стања по препоруци педијатра на посебном режиму исхране.
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.