Вртић „Чаролија“  налази се у улици Стамена Јовановића број 8. Већ десет пуних година вртић представља безбедно, инспиративно и провокативно окружење у којем се негују односи уважавања, поверења, сарадње и заједништва.

    У вртићу градимо простор по мери детета, стварајући прилике за развој јединствености сваког детета кроз игру и истраживање. Наш вртић је   мала заједница деце и одраслих који уче и деле животну свакодневницу уз одговарајуће тимско деловање свих одраслих учесника васпитно-образовног процеса (деце, васпитача, родитеља и других одраслих из окружења).

     Отвореном концепцијом васпитања у вртићу су осмишљени подржавајући животни простори налик породичном дому.

     У  Вртићу „Чаролија“ деца усвајају моралне вредности активном конструкцијом знања у интеракцији са социјалном и физичком средином.

     У вртићу подражавамо процес кога дефинишу принципи Нових  Основа програма „Године узлета“, а деца се подстичу да самостално одлучују и праве личне изборе, уважавајући различитости и прихватање мишљења других.

     У  вртићу „Чаролија“ расте и развија се  „задовољно дете“ које спонтано и самостално задовољава све своје потребе.

     Родитељи по концепцији образовања деце  постају партнери и непосредни учесници у васпитно–образовном процесу који се одвија у вртићу, где – и њиховим личним залагањем – учење постаје узбудљив и креативан истраживачки процес.

      Двориште вртића “Чаролија” деци пружа могућност  да се кроз различите садржаје за игру, углавном направљене од природног и рециклирајућег материјала, играју и истражују према својим потребама, могућностима и интересовањима. Овај Еко –парк је  идеја која је потекла  од Комесаријата за избеглице и миграције и Међународне организације за миграције, јер је до сада 15 детета из Прихватног центра у Врању боравило у нашем вртићу.

     Вртић од 2013. године примењује елементе Монтесори метода који подразумева напредан приступ рада са децом  који укључује неколико важних карактеристика личности, комбинујући независност,  слободу и поштовање  психо-физичког развоја детета.

У вртићу свакодневно брину о деци:

4 медицинске сестре васпитачи

18 васпитача

1 медицинска сестра за ПЗЗ

2 сервирке

4 спремачице

1 радник на техничком одржавању објекта.

  Вртић је опремљен  најсавременијим играчкама и  дидактичким  материјалом.

  Уз све који непосредно раде са децом у групама, о развоју и задовољавању потреба деце и родитеља брину чланови стручног тима – педагог, психолог, педагог за физичку културу, дефектолог, логопед и социјални радник.

      Ту смо за сва ваша питања, сугестије и предлоге...

    Васпитач-руководилац вртића – Јовановић Драгана тел.064/8864981

     Мед. сестра на превентивној здравственој заштити: Гордана Ристић, тел. 064/8310460

     Адреса:

    Вртић „Чаролија“, Стамена Јовановића број 8

    Тел. 017 418-476

    e-mailThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

 

Конкурси

Награде и признања

award image

ПУ “Наше дете“ Врање, добитник је „Светосавске награде„ Министарства просвете, науке и технолошког развоја за изузетан допринос развоју образовања у 2017. години.