Вртић ,,Наше дете“ је наменски грађени објекат за потребе предшколског васпитања и образовања. Радно време вртића је од 5:30 до 23:00 часова.

     Вртић има 4 групе јасленог узраста, 9 група вртића, 3 групе ППП у целодневном, 1 групу ППП у четворочасовном трајању , 4 групе ППП у селима, Tребешиње, Златокоп, Тибужде-Барелић и Буштрање, као  и болничку групу.

     Оно што је карактеристично за Вртић ,,Наше дете“ је друга смена у којој је организован рад у другој смени од 11:00 часова до 23:00, као и болничка група као специјализовани облик рада у просторијама Дечјег одељења Болнице у Врању.

     У склопу Вртића ,,Наше дете“ од 1997.године ради зубна ординација, која придаје значај осамостаљивању деце и савладавању страха од зубара и поправке зуба.

     У Вртићу ,,Наше дете“, организован је рад дефектолога-васпитача као и логопеда, који по свом личном плану раде са децом из свих вртића.

     Вртић ,,Наше дете“ као заједница деце и одраслих, подржава, сарадњу и позитивну међузависност, уважавање посвећености и иницијативу, истраживање, експериментисање, различитост, припадност, персонализованост, зачудност. Вртић гради партнерство са породицом кроз узајамно поверење и поштовање.

     Налази се у близини спортског центра а и сам има велику површину дворишта и зеленила,са справама и реквизитима који су прилагођени узрасту деце, тако да све то обезбеђује рад у мирном и пријатном окружењу.Велики број стабала у дворишту, током летњих месеци пружа предивну хладовину,  па деца већи део дана проводе напољу. 

     У вртићу  може  боравити 400 деце од навршене прве године живота, па све до поласка у школу..

   Медицинска сестра за превентивну здравствену заштиту врши свакодневни јутарњи пријем и тријажу све деце у целодневном боравку и здравствени надзор током целог дана. Спроводи здравствено-васпитни рад, како са децом тако и са родитељима.

    У овом вртићу од 1997.г.  ради зубна ординација.У ординацију могу долазити, током целе година, деца из свих вртића.

    У вртићу постоји библиотека са стручном литературом коју васпитачи користе у свом раду

    Приредбе и представе вртића су права ремек-дела изузетног стваралачког нивоа и доказ велике креативне енергије деце и васпитача!

 

 

     Брига о деци је наша заједничка брига.

     Здраво и сретно одрастање Вашег детета добрим делом зависи од међусобне повезаности родитеља и вртића.

     Ту смо за сва ваша питања, сугестије и предлоге...

     Вртић „Наше дете“ 

     улица Милунке Савић број 10

     Тел. 017 421 134

       017 420 007

      This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

     Васпитач-руководилац вртића Лидија Петковић, васпитач, тел. 064/8310473

     Мед. сестра на превентивној здравственој заштити: Смиља Антанасијевић, тел: 064/8214339

 

 

Конкурси

Награде и признања

award image

ПУ “Наше дете“ Врање, добитник је „Светосавске награде„ Министарства просвете, науке и технолошког развоја за изузетан допринос развоју образовања у 2017. години.