Нове основе програма предшколског васпитања и образовања симболично назване „Године узлета”, примењују се у установи од септембра 2020.године. Обуку за примену „Година узлета“ похађало је 150 васпитача, медицнских сестара-васпитача и стручних сарадника а вртићи „Наше дете“ и „Бошко Буха“ су били„ језгра промена“ и имали су шестомесечну менторску подршку. Знања и искуства практичара су се из вртића „језгара промена“ ширила у остале вртиће према Плану ширења.
     Нове основе програма предшколског васпитања и образовања препознају значај предшколског доба у развијању способности за целоживотно учење, као што су самопоуздање, отвореност, радозналост, истрајност, отпорност и креативност.
     Оне промовишу програме који настају кроз заједничко учествовање, у простору који је инспиративан и провокативан за дете и где оно може слободно да истражује, да се игра, да промишља, да сарађује са другима, испробава и упознаје свет око себе.

Године узлета брошура ПДФ

                                                        

Конкурси

Награде и признања

award image

ПУ “Наше дете“ Врање, добитник је „Светосавске награде„ Министарства просвете, науке и технолошког развоја за изузетан допринос развоју образовања у 2017. години.